Hur du rengör dina penslar.

Fråga:


Tack för en bra blogg! Skulle vilja ha lite tips på penselvård. Räcker det med att skölja av penseln till foundation med vatten eller ska man använda nåt mer? Hur ofta bör man göra det? När är det dags att köpa nya? Hur får man dom att hålla längre?

Svar:

Tack för att du gillar min blogg.

Det räcker inte med att skölja din foundationpensel med endast vatten. Då får du inte penseln ordentligt ren. Använd vanligt diskmedel eller ett shampo. Jag tvättar alla mina penslar med Yes Diskmedel.

1. Börja med att skölja penseln i lagom varmt vatten.
2. Häll diskmedel i handen och "måla" in diskmedlet med penslen i handflatan. Skölj ur och upprepa en gång till för att vara säker på att penseln är helt fri från smink.
3. Skölj noga ur allt diskmedel.
4. Krama ur försiktigt och forma till penseln.
5. Låt liggtorka över natten på en handduk. Om penseln står upp och torkar är risken att vatten rinner ner i penseln och lossar på limmet vid skaftet vilket gör att den lätt går sönder.

Om du gör detta 1 gång i veckan, på kvällen så är de torra och fina på morgonen, kommer de att hålla garanterat i minst 5 år.

Köp nya penslar när du märker att mycket hår lossnar eller att formen på penseln inte är densamma som den var när du köpte den.
Men har man penslar i äkta hår så kommer de att hålla ett bra tag om man är skonsam mot dom och tvättar dom.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0