Vinkokta musslor med kryddgrönt

Igår åt vi musslor.
Första gången jag testade att göra det själv.
Det blev fruktansvärt gott.

Här kommer receptet:

1kg färska blåmusslor
3 scharlottenlökar, finhackade
2dl vitt vin
2 dl grädde
10 blad färsk basilika
10 blad färsk dragon
2 stjälkar persilja
Vitpeppar

1. Skrapa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta bort alla musslor som ej sluter skalen när du knackar på dem.

2. Skala schalottenlökarna och hacka dem och kryddörterna fint.

3. Koka samman vin och lök på högsta värme i en vid, rymlig kastrull i någon minut. Lägg i musslorna, sätt på ett lock och koka i 3 minuter. Ta kastrullen av värmen och låt stå i ytterligare 3 minuter, med locket på.

4. Kontrollera att musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och håll dem varma i en stor skål.

5.Häll grädde i kastrullen med musselskyn och krydda med ett par tag på pepparkvarnen. Koka upp på hög värme och låt sedan vinskyn tjockna något utan lock.

6. Rör ner kryddörterna och häll skyn över musslorna, eller servera sky och musslor var för sig. Servera omedelbart.

Tillbehör: aioli, pommes och surdegsbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0