Att hitta rätt i foundationdjungeln.


En foundation använder du för att täcka ojämnheter och få en och samma ton i hela ansiktet.
Men för att uppnå bästa resultat måste du hitta den rätta nyansen till din hudton. Det är inte alltid så lätt.
För det första finns det otroligt många olika foundations att välja mellan.

* Flytande foundation - Vill du ha lite mindre täckande resultat satsa på en flytande foundation. Den är enklare att lägga tunt över ansiktet och blir mer naturlig i resultatet. Passar dig med lite torrare hy. Appliceras enklast med foundationpensel, ger ett jämnt och fint resultat.

* Puder foundation - För dig som vill att det ska gå fort och vill ha en matt yta, testa då puderfoundation. Det är alltså en foundation som är både foundation och puder i ett. Appliceras enklast med tillhörande svamp eller en stor puderborste. Detta alternativet passar för dig med fetare hy eller om du har bråttom på morgonen.

* Creme foundation (fast form) - För att få ett mer täckande resultat välj då en foundation i cremeform. De kan komma i tex burk eller stift. Funkar bra till fest och för dig som vill täcka eventuella hudproblem. Appliceras med foundationpensel eller svamp.

* Mineral foundation - Mineralfoundation funkar för de flesta. Eftersom det är det renaste sminket du kan använda dig av är det också helande. Appliceras enklast med en så kallad kabukiborste.Att välja nyans till min egen hudfärg:

När du ska hitta rätt nyans är det vissa saker som är viktiga att tänka på.

*Testa alltid en foundation på din hud. Inte på handen eftersom nyansen på handen och nyansen i ditt ansikte inte är den samma.

*Applicera en klick foundation på nedre delen av kinden mot käkbenet.
Om din foundation inte syns, smälter in i din hudton, då har du valt helt rätt färg.

*Om du ser minsta lilla skillnad mellan din hy och foundationen så är det fel färg.

*Akta dig för att få en för mörk nyans, ingen gillar att få den där hemska kanten ner mot halsen. Hellre en nyans ljusare än din egen hudfärg än en för mörk.
Men försök hitta en som smälter samman med din ton.


Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Snurrtant

Visst är det sååå fult med den bruna kanten, och den orangebruna nyansen som de flesta tonårstjejer får i ansiktet för att dom tror att det är meningen att man ska bli brun av foundation.

Ska genast be min trettonåring läsa detta, jag vet inte hur många gånger jag tjatar på henne om just färgen och "kanten"

Bra att du skrev om det :)Kram

2008-11-26 @ 09:49:12
URL: http://sussiesnurrtant.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0